Over de BankGiro loterij

De BankGiro loterij is een loterij waarbij je elke maand kans maakt op vele mooie geldprijzen en honderdduizend andere prijzen. De BankGiro loterij is onderdeel van de Goede doelen loterij waarbij de focus ligt op Cultuur en het behoud van cultureel erfgoed. De helft van je inleg word daarbij meteen ingelegd bij een van de goede doelen. Daarnaast zijn ze een loterij zonder winstoogmerk. Met vele mooie prijzen als reischeques, TV’s, cadeaubonnen en diverse keuzeprijzen is meespelen met de Bankgiro loterij een feest. De Winkans afgelopen jaar was 1 op 4. Hierbij worden alle prijzen meegenomen van het winnen van iets kleins tot de hoofdprijzen van maar liefst € 100.000 euro.

De BankGiro loterij is al vanaf 1961 actief in Nederland. De opbrengsten voor goede doelen gingen toen naar volksgezondheid, welzijn en cultuur. Inmiddels zijn ze lid van de Goede doelen loterij en ligt de complete focus op cultuur en behoud van cultureel erfgoed. Sinds 2002 hebben ze inmiddels € 930 miljoen uitgekeerd aan de diverse beneficiënten. Kortom een loterij waarbij je kans maakt op vele mooie prijzen en ook nog iets doet voor het behoud van de cultuur in Nederland!

Acties van de BankGiro loterij

Elke maand zijn er diverse leuke acties bij de BankGiro loterij. De actie op dit moment is dat als je een lot koopt je meteen kans maakt op het volgende. Binnen 1 minuut kan je namelijk gegarandeerd een bedrag ontvangen. De bedragen die te winnen zijn zijn als volgt:

 • € 100.000,-
 • € 10.000,-
 • € 1.000,-
 • € 500,-
 • € 20,-
 • € 15,-

Een lot van de BankGiro loterij kost op dit moment 13.75 per trekking. Sommige welkom acties geven u recht op 1 gratis trekken of extra prijzen zoals hierboven benoemd. Voor de actuele acties en prijzen die u hiermee kunt winnen verwijzen we u door naar de website van de BankGiro loterij hier.

Dit kun je winnen bij de BankGiro Loterij

Elke maand zijn er weer vele honderdduizenden prijzen te winnen. Naast de mooie geldprijzen van o.a. elke maand € 1 miljoen euro, elke week € 100.000 euro en de dagprijzen van € 10.000 euro en de vele kleinere geld prijzen is er nog meer. De BankGiro loterij verloot namelijk ook vele andere leuke extra’s. Denk hierbij aan de nieuwste Apple Ipad, een stedentrip, Samsung The Frame TV, een boek naar keuze, koptelefoons, Samsung Galaxy Tab en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het prijzencircus bij de BankGiro loterij is elke maand weer heel divers! Wil je kans maken op een van deze prijzen? Koop dan hier uw BankGiro lot!

De Winkans(en)

Op dit moment zijn de winkansen bij de BankGiro loterij bijzonder groot. als je namelijk alle prijzen op 1 hoop gooit dan is de winkans iedere trekking 25% kans. Deze cijfers zijn gebaseerd op 2017 waarbij er 579.000 deelnemers waren en er per trekking 143.000 deelnemers een prijs wonnen. Daarbij is de kans op € 1 miljoen te winnen (voor de aftrek van kansspelbelasting) ook nog eens het grootst vergeleken met de andere loterijen in Nederland. Kortom u heeft veel kans om een prijs te winnen (geen garanties natuurlijk).

De goede doelen

De goede doelen welke de BankGiro loterij steunt zijn heel divers. Zoals gezegd word dit ook wel de cultuurloterij genoemd aangezien alle goede doelen te maken hebben met cultuur. In 2017 had de loterij 67 vaste partners waar een x-bedrag naartoe ging. Daarnaast werden er ook nog diverse cultuur evenementen gesponsord. Om een paar goede doelen op te noemen:

 • Rijksmuseum
 • Kröller-Müller museum
 • Mauritshuis
 • Van Gogh Museum
 • Boei
 • Beeld en Geluid

Er zijn er in totaal 67 partners in 2017 welke gesponsord werden door de BankGiro loterij. Elk jaar worden de diverse partners geëvalueerd en eventuele nieuwe partners toegelaten. Dit om ervoor te zorgen dat het geld op de juiste plek terecht komt voor het behoud van cultuur. Wilt u ook meespelen voor het behoud van de cultuur in Nederland? Dan is de BankGiro loterij misschien wel wat voor u.

De BankGiro loterij VIP kaart

Als je een deelnemer bent of word van de BankGiro loterij dan ontvang je tevens een speciale VIP kaart. Deze kaart is ideaal voor als je naar een museum in Nederland gaat. De kans is namelijk bijzonder groot dat je een leuke korting krijgt bij het bezoeken van dit museum. Stop deze kaart dus in je portemonnee en profiteer hiermee. Wat in ieder geval zeker is, is dat je bij de volgende musea in ieder geval zelfs gratis naar binnen mag met 1 of 2 personen. Hieronder een klein overzicht van een aantal van 50 musea die meedoen:

 1. Rijksmusem
 2. Kunsthal Rotterdam
 3. Stedelijk Museum Breda
 4. De Nieuwe Kerk
 5. Museum Het Valkhof (2 personen)
 6. Openluchtmuseum (2 personen)
 7. Cobra Museum
 8. Groninger Museum (2 personen)
 9. Zeeuws Museum
 10. Museon

Deze lijst is nog veel langer, maar hiervoor verwijzen we u door naar de website van de BankGiro loterij VIP-Kaart. Hier vind u alle musea die meedoen aan deze actie en nog vele andere zaken. Met de VIP kaart kunt u namelijk nog veel meer profiteren van diverse aanbiedingen, korting naar de film en meer.

Contact

Het postadres is als volgt:

BankGiro Loterij
Beethovenstraat 200
1077 JZ Amsterdam

Tevens zijn ze bij de BankGiro Loterij te bereiken op telefoonnummer 0900-3001600. Op werkdagen van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Tevens kunt u op de website gebruik maken van het contact formulier.

bankgiro loterij
loterij