Over de Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is een van de bekendste loterijen van Nederland en dat is niet voor niets. De werking van de Postcode Loterij is heel simpel. Elk maand vind er namelijk een trekking plaats en maak je kans op een van de honderdduizenden prijzen. Je postcode is daarbij je lot nummer. De standaard prijs die valt is de Postcodestraatprijs, maar daarnaast zijn er vaak vele extra’s. Denk hierbij aan de Buurtton, de Postcodekanjer, de Postcode loterij Bingo en ga zo maar door. Verder zijn er van tijd tot tijd ook nog acties waarbij je kans maakt op een auto, vakanties en de welbekende Postcode Loterij Fiets.  Het unieke aan de Postcode Loterij is dat je postcode je lotnummer is en als je wint, dan wint heel de straat (mits ze ook een lot voor de Postcode Loterij hebben).

Naast het winnen van geldprijzen steun je met je deelname ook nog eens diverse goede doelen. Het aantal goede doelen wat financieel gesteund worden door de Nationale Postcode Loterij is groot. Op dit moment worden er namelijk maar liefst 103 goede doelen ondersteund in binnen- en het buitenland. Voor mens en natuur is hierbij de slogan.

Postcode verdeling Nederland

Meespelen met de Postcode Loterij

Als je gaat meespelen met de Nationale Postcode Loterij is je postcode je lotnummer. Het lotnummer word daarbij uniek gemaakt door een toevoeging van 3 cijfers. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen die meespeelt ook alleen nog kans maakt op een prijs. Dit werkt dus als volgt: Als je postcode 1234AB is dan word je lotnummer 1234AB001. Bij meerdere loten zal het cijfertje 1 oplopen en zo heeft iedereen in een postcode een uniek lotnummer. De Postcode loterij prijzen vallen altijd op een postcode. Vervolgens word de prijs gedeeld door het aantal deelnemende loten van die postcode. De hoogte van je prijs is dus afhankelijk van het aantal deelnemende buren.

Uitslag van de Postcode Loterij

Er zijn in totaal 14 trekkingen per jaar. Elke maand op de 8e is de standaard trekking van deze loterij. Daarnaast zijn er 2 extra trekkingen in juli en december. De uitslagen van deze trekkingen van de Postcode Loterij kunt u hier terugvinden of op teletekst pagina 551.

De uitslagen zijn echter niet allemaal meteen bekend op de 8e. Dit is omdat er diverse soorten prijzen te verdelen zijn welke opgedeeld zijn in dagelijks, wekelijks en maandelijkse prijzen. Het kan dus zijn dat je een prijs gewonnen hebt in de trekking van 8 januari, maar op 7 februari pas in de trekkinguitslag staat met een dagprijs. De prijs die wel altijd op de 8e bekend gemaakt word is de straatprijs, oftewel de hoofdprijs van de maand.

Postcode miljoenenjacht

De koffertjes van Linda worden ze wel genoemd. Meerdere keren per jaar zijn er namelijk vele (hoge) prijzen te verdelen door de spelshow Miljoenenjacht. Deze spelshow word 1 of 2 keer per jaar in een serie van zo’n 5 afleveringen uitgezonden bij RTL4. De verwachting is dat de show miljoenenjacht op termijn verhuisd naar SBS6 aangezien Linda de Mol hier ook naartoe gaat. In de spelshow Miljoenenjacht maakt 1 kandidaat na een selectieronde kans op het winnen van maar liefst 5 miljoen euro. Het enige wat hij hiervoor hoeft te doen is koffertjes open maken en gokken dat hier niet de 5 miljoen in staat. Bijkomend voordeel voor de kijkers die een Postcode loterij lot hebben is, dat de uiteindelijke prijs in de show ook bij iemand thuis uitgereikt word.

De Weg naar het Miljoen!

Dit is een spiksplinternieuwe spelshow bij RTL 4 waarbij 5 deelnemers kans maken op 1 miljoen euro. Hierbij moeten ze met elkaar de strijd aangaan. Degene die uiteindelijk de meeste kennis heeft zal deze Weg naar het Miljoen gaan winnen. Alleen met de tijdsdruk en de diversiteit van vragen is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Martijn Krabbe presenteerde het eerste seizoen en deze spelshow werd enthousiast ontvangen. Of hier nog een vervolg op komt is niet bekend.

De Buurt-Ton van de Postcode Loterij

Altijd interessant om te weten is dat er elke week 100.000 euro te verdelen is in een straat. Met de Postcode Loterij Buurt-Ton word er namelijk wekelijks 100.000 euro verdeeld in een buurt. Mocht Gaston aan je deur staan dan weet je hoe laat het is. De hoogte van de prijs die je krijgt heeft te maken met het aantal loten wat er in jou buurt in omloop zijn en hoeveel je er natuurlijk zelf bezit. Elk lot krijgt namelijk een deel van deze Buurt-Ton, dus hoe meer loten hoe beter. De uitslagen van de Buurt-Ton en van andere prijzen vind u hier terug.

PostcodeStraatprijs

Nog een leuk weetje over deze loterij is de PostcodeStraatprijs. Elke zondag maak je namelijk kans op diverse prijzen in de Postcode Straatprijs al 25 jaar lang. Mocht je de winnende postcode hebben en een lot dan krijg je maar liefst 12.500 euro per lot welke je in bezit hebt. Daarnaast kan je met de Straatprijs verdubbelaar dit bedrag nog verdubbelen. Deze moet je dan echter wel van tevoren al geactiveerd hebben.

Contact

Het postadres is:

Nationale Postcode Loterij
Beethovenstraat 200
1077 JZ Amsterdam

Daarnaast kunt u op werkdagen van 09.00 tot 21.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 telefonisch contact opnemen met de Nationale Postcode Loterij op telefoonnummer 0900-3001500 voor al uw vragen.

Nationale Postcode Loterij
Nationale Postcode Loterij