Over de Staatsloterij

Een van de populairste loterijen van Nederland is wel de Staatsloterij. Deze loterij is op dit moment degene met de grootste prijzenpot van 2019. Ze verwachten namelijk maar liefst € 390 miljoen aan prijzengeld te verdelen in 2019. Het grote voordeel van de prijzen waarmee ze communiceren bij de Staatsloterij is dat alle prijzen belastingvrij zijn. Met gigantische hoofdprijzen als de jackpot (voor 10 februari staat deze op 27,8 miljoen), vele mooie geldprijzen  als € 1 miljoen gegarandeerd, 5x € 100.000 euro en ga zo maar door. Alle geldprijzen waarmee ze communiceren gaan er gegarandeerd uit op de jackpot na. De trekking word namelijk uitgevoerd over de daadwerkelijk verkochte loten. De Jackpot valt minimaal elk half jaar, de regels hiervoor leest u verder op deze pagina.

Meespelen met de Staatsloterij

In tegenstelling tot vele andere loterijen kunt u bij de Staatsloterij op vele verschillende manieren meespelen. Je kan ervoor kiezen om geen trekking te missen en elke maand automatisch mee te spelen. Daarbij heb je de keuze uit een heel staatslot, een 1/5 staatslot met daarbij de optie XL aan of uit. Het voordeel van automatisch meespelen is natuurlijk dat u geen trekking mist. Daarnaast kan je heel eenvoudig eenmalig een lot online kopen

Er zijn op dit moment maar liefst 16 trekkingen per jaar. Namelijk elke 10e van de maand de standaard trekking en 4 extra trekkingen. De Oudejaarstrekking, de Koninginsdagtrekking, de 1 juli trekking en de 1 oktober trekking. De bijzondere trekkingen hebben vaak een alternatieve hoofdprijs zoals elke maand € 10.000 op je rekening voor 30 jaar lang. Daarnaast zijn de loten voor de Oudejaarstrekking ook anders geprijsd. Een heel lot kost dan namelijk € 30,- en een 1/5 lot bestaat hier niet voor. Wel een half lot welke dan € 15,- kost

Verschillende Staatsloten

Bij de normale trekkingen kennen we 2 type loten. Dit zijn een normaal lot welke € 15,- kost en een 1/5 lot welke € 3,- kost. Beide loten kan je ook in een straatje kopen. Een straatje Staatsloten houd in dat je 10 loten aan een stuk koopt. Je vergroot hiermee je win kansen om je dan alle eindcijfers in bezit hebt, maar dat geeft natuurlijk geen garanties. Daarnaast zijn er sinds een paar jaar ook de Staatsloten XL bijgekomen. De Staatsloterij XL kan je per lot wat je koopt activeren. Voor een normaal lot kost dit € 2,50 en voor een 1/5 lot € 0,50. Hiermee doe je naast de gewone trekking ook mee voor een aparte Staatsloterij XL trekking welke op datzelfde moment gehouden word. Dubbele kans op mooie geldprijzen dus!

Winnen bij de Staatsloterij

Het prijzenpakket van de Staatsloterij is over het algemeen alleen maar geldprijzen. Er zijn soms speciale acties waarbij vakanties gewonnen kunnen worden, maar primair is er alleen maar geld te winnen. Het voordeel ten opzichte van diverse andere loterijen is dat de prijzen al belastingvrij gemaakt zijn. Dus als je € 1 miljoen wint dan krijg je dit ook echt zonder dat de belastingdienst hier geld van wilt zien. Oftewel de kansspelbelasting is al betaald over de gecommuniceerde prijzen. Het totaal verwachte prijzenpakket van de Staatsloterij voor 2019 is maar liefst € 390 miljoen euro. Hiermee zijn ze op dit moment de loterij van Nederland met het grootst verwachte prijzenpakket.

Als je een prijs gewonnen hebt en deze digitaal besteld hebt dan word dit automatisch bijgeschreven op je bankrekening. In het verleden als je een Staatslot in de winkel kocht liep dit wel anders. Dit kan nog steeds natuurlijk, alleen voor het innen van je prijs moet je dan rekening houden met het volgende:

  • Prijzen tot 600,- kan je innen bij een van de officiële verkooppunten.
  • Als je een prijs hebt gewonnen tot € 10.100,- kan je ook terecht bij een van de verkooppunten. Je krijgt dan echter niet meteen je geld, maar je gegevens zullen genoteerd worden en binnen 5 werkdagen krijg je je prijs op je bankrekening nummer gestort.
  • Prijzen vanaf € 10.100,- moet je innen bij het hoofdkantoor van de Staatsloterij. LET OP hiervoor dien je wel een afspraak te maken. Het beste kan je hiervoor telefonisch contact opnemen met de Staatsloterij. De contactgegevens hiervoor vind u onderaan deze pagina.

Contact

Voor bezoek aan de Staatsloterij kunt u terecht in het pand van de Nederlandse Loterij:

De Laan van Hoornwijck 55
2289 DG Rijswijk

(iedere werkdag geopend van 09:00 tot 17:30).

Het postadres is:

Nederlandse Staatsloterij
Postbus 818
2700 AV Zoetermeer

U kunt de Staatsloterij bereiken op telefoonnummer 070 – 550 08 08. Ze zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur. Daarnaast kunt u via de website en het contact formulier ook contact opnemen over diverse zaken.

staatsloterij
Loterijen