Over de Vriendenloterij

Met de Vriendenloterij vind u een loterij die volgens eigen zeggen een vriend wil zijn voor alle Nederlanders. Op een eenvoudige manier kan je meedoen aan deze loterij en maak je veel kans op mooie prijs. De maatschappelijke betrokkenheid van de Vriendenloterij en hun stelregel: “We zijn er voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben” is iets unieks. Dit merk je in veel projecten welke de Vriendenloterij sponsoren en de goede doelen die gesteund worden. Wist je dat de helft van je inleg meteen weg gestort word naar een goed doel? De goede doelen welke de Vriendenloterij ondersteunen zitten in de categorie Gezondheid & Welzijn.

De prijzen welke je bij de Vriendeloterij kunt winnen zijn heel divers. Er zijn namelijk meer dan 375.000 verschillende prijzen te winnen bij de Vriendenloterij. Dit kan variëren van Auto’s, TV’s, de nieuwste Iphone X t/m de hoofdprijs van maar liefst 2 miljoen euro.

Uitslag van de Vriendenloterij

Bij de vriendenloterij zijn er meerdere prijzen te winnen over het hele jaar door. Er zijn 14 officiële trekkingen per jaar. Hiervan zijn er 12 trekkingen op de 9e van de maand en een extra trekking in de zomer en eentje in de maand december. De trekkingsuitslag van de Vriendenloterij kan je hier terugvinden. Deze zal echter pas compleet zijn aan het begin van de volgende trekking, dit omdat de dagprijzen en de weekprijzen niet meteen bekend gemaakt worden na de trekking. Deze worden verspreid over de maand bekend gemaakt waardoor de uitslag van de Vriendenloterij na een trekking pas compleet is als de volgende trekking begint.

De prijzen van de Vriendenloterij zijn voor 2019 als volgt opgebouwd:

Maak elke maand kans op het volgende:

 • Hoofdprijs van € 2 miljoen
 • € 200.000,-
 • € 50.000,-
 • Nog eens 100.000 andere verschillende prijzen en
 • de Autojackpot (Volkswagen Polo)

De wekelijkse prijzen zijn op dit moment:

 • € 10.000,-
 • € 2.500,-
 • Iphone X

En dan hebben we natuurlijk ook nog eens de dagprijzen:

 • € 1.000,-
 • Een vakantie
 • En leuke extra prijzen in de Vriendeloterij App

De uitslagen kunt u dagelijks bekijken op deze pagina of natuurlijk via de Vriendenloterij App. Deze kan je gratis installeren op o.a. een Iphone of Android toestel.

Hoe werkt het bij de Vriendenloterij?

Meespelen met de vriendenloterij kan al vanaf 13.75 per maand. Je lotnummer is gekoppeld aan je 06 nummer. Dit houd in dat je lotnummer bijv. als volgt is opgebouwd. Jou 06 nummer is 06-12345678 dan word je eerste lotnummer 0612345678AB. Wil je meerdere loten dan zullen de cijfers hetzelfde blijven, maar veranderen alleen de letters op het einde. Wil je wel meespelen, maar heb je geen mobiel nummer of wil je deze niet gebruiken? Dat is geen probleem, dan zullen ze van de Vriendenloterij je een fictief nummer toewijzen.

De prijzen van de Vriendenloterij vallen op een volledig lotnummer. Mocht je meerdere loten hebben dan vergroot dit je winkans natuurlijk, maar het is dus niet zo dat er een prijs op je telefoonnummer valt waardoor je dan 2 of meerdere prijzen wint. Elk lotnummer is uniek en doet mee. De Autojackpot is een beetje een vreemde eend in de bijt, want deze valt op de laatste 7 cijfers van je telefoonnummer. Elke maand vallen alle prijzen gegarandeerd op de auto’s na.

Goede doelen vriendenloterij

Zoals gezegd gaat de helft van je inleg rechtstreeks naar een goed doel. De goede doelen de Vriendenloterij ondersteund zijn gericht op Gezondheid & Welzijn in Nederland. Hierbij worden vele sportverenigingen gesponsord om het sporten in Nederland betaalbaar te houden voor een ieder. Vele clubs en sportverenigingen doen ook mee aan de Vriendenloterij. Er zijn namelijk diverse samenwerkingsverbanden mogelijk waarbij je een lot koopt via je sportvereniging en daarbij dus meedoet met de loterij en je club sponsort.

De Vriendenloterij maakt samen met de Bankgiro loterij en de Nationale Postcode Loterij onderdeel uit van de Goede Doelen Loterijen. Hierbij is de focus bij de Vriendenloterij dus op Gezondheid en Welzijn. Om een paar goede doelen op te noemen welke actief gesteund worden

 • KWF Kankerbestrijding
 • Metakids
 • Ruud v Nistelrooy Foundation
 • Diabetes Fonds
 • Alzheimer Nederland
 • Fonds slachtofferhulp

Voor een compleet overzicht van de goede doelen welke de Vriendenloterij ondersteund kunt u hier kijken. U kunt heel eenvoudig meespelen en dus ook actief een van deze goede doelen ondersteunen. Bekijk hier de mogelijkheden om mee te spelen en uw goede doel te ondersteunen.

Contact Vriendenloterij

Het postadres is:

Vrienden Loterij
Beethovenstraat 200
1077 JZ Amsterdam

Je kunt ze tevens bereiken op telefoonnummer 0900 – 300 1400. Ze zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

vriendenloterij
loterij